Playstation online winkel

Sony PlayStation geschiedenis

In de tijd voordat Sony is gestart met het aanbieden van consoles om games mee te kunnen spelen zoals de eerste PlayStation, die in 1994 is uitgebracht, was het gamen nog niet enorm populair. Vanaf het moment dat de PS1 als eerste is uitgebracht in Japan in 1994, brak de hype al los en schreef de PlayStation geschiedenis door de verkoop van 100.000 exemplaren in het eerste weekend na de release. In Europa vond de release van de PS1 pas later plaats namelijk op 29 september 1995. Sony kan dan ook gezien worden als de grondlegger van de gamingindustrie, die tot de dag van vandaag groeiende is.


Ontwikkeling van PlayStation

De techniek en ontwikkeling staan niet stil en dat geldt ook op het gebied van consoles, want na de succesvolle periode van PS1, waren er opeens nog veel meer toepassingen mogelijk en konden de functies van de bestaande console zichtbaar verbeterd worden. De lancering van PlayStation 2 vond plaats op 4 maart 2000 met veel meer functionaliteiten dan alleen het spelen van games. Er kon met de nieuwe versie namelijk ook naar muziek worden geluisterd en films worden bekeken. Ook de grafische kwaliteiten zijn in de PS2 sterk verbeterd ten opzichte van de vorige versie. De populariteit van PlayStation steeg enorm en werden er van de PS2 nog meer exemplaren verkocht dan van de allereerste uitgebrachte console.


Draagbare spelcomputer

Daar waar Sony voorliep op de concurrenten voor wat betreft de PlayStation, was dit niet direct het geval met de draagbare spelcomputer de PSP, die werd uitgebracht in 2004. Sony heeft tot op heden met de draagbare spelcomputer geen inhaalslag kunnen maken ten opzichte van de concurrent Nintendo. Overigens zijn er ook op het gebied van de PSP meerdere versies ontwikkeld, waarvan de laatste versie in 2009 op de markt is gebracht de PSP Go.


Lancering van Sony PlayStation 3

De tijd heeft intussen bij Sony niet stil gestaan en dat blijkt ook wel uit Sony PlayStation geschiedenis, waarbij de laatste versie van PS in 2007 in Europa op de markt is gebracht, namelijk de PS3. Deze laatst uitgebrachte spelcomputer van Sony is veel meer dan een spelcomputer alleen. Het is namelijk een interactief entertainment systeem geworden. Ook heeft Sony een PlayStation Network ontwikkeld, waarmee een interactieve omgeving is gecreƫerd, zodat er online gegamed kan worden en via het Network ook bijvoorbeeld over de hele wereld gechat kan worden met vrienden en familie.


Toekomstverwachting

Zoals de geschiedenis PlayStation heeft geleerd en laten zien is dat er steeds weer nieuwe en verbeterde versies uitkomen. De PlayStation 4 zou het volgende product van Sony op het gebied van spelcomputers moeten zijn. Als de verwachtingen uitkomen dat Sony eerder een waardige opvolger wil presenteren dan de concurrenten, dan zou de PS4 naar alle waarschijnlijkheid in 2011 kunnen worden gelanceerd.

Menu

Find a photo

Leer meer

Recommended Sites