Playstation online winkel

Sony PlayStation consoles

Sony heeft al verschillende type PlayStations op de markt gebracht, waarvan de nieuwste consoles verder ontwikkeld zijn en over andere eigenschappen beschikken dan de voorgangers. Hier zal er in het kort worden ingegaan op de verschillende type PlayStation consoles van Sony, zodat de eigenschappen en functionaliteiten van de PlayStation consoles duidelijk worden.


Sony PlayStation 1

De eerste console uit de opeenvolgende serie, die door Sony op de markt is gebracht, staat ook wel bekend als de PSX en als PS1. Deze console, die in 1994 voor het eerst verkocht werd, had naast de functie van het spelen van games ook al de beschikking over de mogelijkheid om cd's af te spelen. Tegenwoordig worden er voor deze console van Sony geen nieuwe games meer ontwikkeld en dat komt door de ontwikkeling van nieuwe consoles zoals de PS2.


Sony PlayStation 2

De PS2 is de opvolger geweest van de PS1 en beschikt over nog meer functionaliteiten en een betere vormgeving. Deze PlayStation console is een waar entertainmentcentrum, waarop je natuurlijk de leukste games kunt spelen, maar ook nog eens naar films kunt kijken en naar je favoriete muziek kunt luisteren.


Sony PlayStation 3

Met de komst van PS3 is de techniek nog verder ontwikkeld, waardoor er met deze console sprake is van een interactief entertainment systeem. Films kunnen worden bekeken op Blu-ray-Disc en je kunt onder meer muziekbestanden, videobestanden en fotobestanden opslaan. De high definition games zijn van de hoogste kwaliteit en bovendien kun je met deze PlayStation versie toegang krijgen tot PlayStation Network.


PSP

De afkorting PSP staat voor de PlayStation Portable en daarmee kun je overal waar je bent op elk moment games spelen, maar er zijn nog meer functionaliteiten. Zo kun je ook met deze portable console video's en foto's bekijken en muziek luisteren. Bovendien kun je dit ook met je vrienden delen, die over een PSP beschikken. Als extra biedt de PSP ook nog eens de mogelijkheid om content op de televisie weer te geven door de tv-out poort die tot het systeem behoort. Vanaf 1 oktober is de nieuwste PSP verkrijgbaar met de naam PSP Go met als verschil dat dit een uitschuifbare versie betreft, waarbij de knopjes aan de onderkant zitten in plaats van naast het beeldscherm, zoals bij de gewone PSP het geval is.

Menu

Find a photo