Playstation online winkel

Sony PlayStation 4

De verwachtingen voor PlayStation 4 zijn nog altijd hoog gespannen, ook al is het op dit moment nog niet zeker, waneer de eerste PS4 op de markt zal verschijnen. De voorloper van PlayStation 4 is al weer enkele jaren te koop en de techniek en ontwikkelingen staan niet stil. De oprichter van id Software, John Carmack heeft al wel laten weten te verwachten, dat de Sony als eerste op de markt zal verschijnen met een zogenaamde next gen in de vorm van de PlayStation 4.


Toekomst met PlayStation 4

Japanse ontwikkelaars zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het bekijken van de specificaties van de nieuwe console. Uit verschillende bronnen is informatie naar voren gekomen dat Sony om kosten te besparen de Playstation4 op dezelfde Cell Processor te baseren als de huidige console PS3. Dit betekent wel een verbetering in die zin, dat de Cell Processor verbeterd is en daarom twee keer zo krachtig zou zijn als de PS3. Sony heeft wel laten blijken in de verdere toekomst te willen afstappen van Cell, maar op dit moment zou het niet onverstandig om gebruik te maken van de huidige technische mogelijkheden en al gedane investeringen. Hier is ook een voordeel voor de consument aan verbonden, want in dat geval zal de PS4 een stuk goedkoper in de winkels kunnen liggen. Een andere wijziging, die Sony wil doorvoeren is niet langer gebruik te maken van de prijzige XDR als geheugen, maar om standaard te kiezen voor de JEDEC memory.


Sony PlayStation 4 release datum

De datum van de Sony PlayStation 4 is nog niet bekend, maar als Sony de strijd aan wil gaan met de opvolger van Xbox 360, dan zal de release van de PS4 geen jaren meer op zich laten wachten. Sterker nog, als Sony de PlayStation 4 eerder wil presenteren dan de opvolgers, waar de concurrenten mee bezig zijn, dan is de verwachting dat de PS4 in 2011 of wellicht nog eerder op de markt zal komen. De geschiedenis leert dat consoles rond de periode van vijf jaar weer opgevolgd worden en in dat licht, zal het niet vreemd zijn als in de nabije toekomst de release van de PS4 bekend zal worden gemaakt.

Menu

Find a photo

Recommended Sites